Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین پیش شرط برای ایجاد رشته‌های پیراپزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی‌ریز جذب هیات علمی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی‌ریز در جلسه بررسی مسائل و مشکلات دانشگاه‌های نی‌ریز که از سوی شورای اسلامی شهر نی‌ریز در محل پارک بانوان برگزار شد با پرداختن به وضعیت این دانشگاه گفت: «٣٠ سال از آغاز به کار دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی‌ریز می‌گذرد و ما در سال‌های اخیر با مشکل روبرو شده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

دکتر سید محمدرضا رئیس‌السادات بیان کرد: «این واحد دانشگاهی دارای ۸۰ رشته در گروه‌های علوم انسانی و فنی و مهندسی است و در زمان‌هایی ۴۵۰۰ دانشجو داشته است اما امسال تعداد دانشجویان این واحد دانشگاهی به هزار نفر رسیده. کمبود دانشجو سبب شده تا منابع مالی این دانشگاه به شدت دچار مشکل شود.»

وی افزود: «اکنون ۴۰ نفر عضو هیات علمی و ٦٠ کارمند در این مرکز آموزشی مشغول به کار هستند و هزینه‌ها بسیار بالاست.»

رئیس‌السادات ادامه داد: «برای اینکه دانشگاه آزاد بتواند از این شرایط رهایی پیدا کند نیازمند راهکارهایی از جمله جذب حداکثری دانشجو و کسب درآمدهای غیر شهریه‌ای هستیم.»

وی گفت: «در کنکور امسال که در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد بیش از هزار نفر داوطلب تجربی برای کنکور شرکت کردند در حالی‌که داوطلبان ریاضی چیزی حدود ۱۰۰ نفر بودند.»

رئیس‌السادات افزود: «متأسفانه دانشگاه نی‌ریز برای دانشجویان علوم تجربی رشته‌ای ندارد و برای اینکه ما بتوانیم رشته‌های پیراپزشکی مانند هوشبری، پرستاری، مامایی و... را داشته باشیم در اولین گام باید اعضای هیات علمی را جذب کنیم.»

وی گفت: «دانشگاه آزاد در کسب درآمد غیر شهریه‌ای می‌تواند دوره‌های کوتاه مدت مثل نسخه‌خوانی، گیاهان دارویی، نرم‌افزار و هر دوره‌ای را که در شهرستان مورد نیاز باشد، برگزار کند. همچنین امکانات فیزیکی که در دانشگاه آزاد وجود دارد مثل سلف سرویس و سالن‌ها هم قابل استفاده است و می‌شود مراسم‌ عروسی، جشن‌ها و جلسات را در این دانشگاه برگزار کرد.»

رئیس واحد نی ریز بیان کرد: «یک باغ ٥٠ هکتاری در قطرویه داریم که باید بر روی صنایع تبدیلی آن سرمایه‌گذاری کنیم. همچنین مجوزهایی برای پمپ گاز و پمپ بنزین هم در اختیار داریم.»

معاون آموزشی- پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی‌ریز نیز با بیان اینکه اگر برای دانشگاه آزاد کاری نکنیم ادغام و یا تعطیل خواهد شد گفت: «تجهیزات بسیار زیادی در این دانشگاه وجود دارد و این دانشگاه از نظر فضا و امکانات بی‌نظیر است.»

دکتر فرج‌الله نگهداری با پرداختن به درآمدهای غیر شهریه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی نی‌ریز گفت: هر اقدامی که دانشگاه در این رابطه انجام می‌دهد با مخالفت برخی‌ها در نی ریز روبرو می‌شود.»

وی از جامعه پزشکی که در این جلسه حضور داشتند درخواست کرد تا حداقل کسانی که در رشته‌های پیراپزشکی تحصیل کرده‌اند و عضو هیات علمی دیگر دانشگاه‌ها نیستند، معرفی کنند تا بتوانیم حداقل سه نفر را به عنوان عضو هیات علمی معرفی کنیم. پیش از این پزشکان بسیاری در این رابطه با ما همکاری کردند اما مدارک هنوز کافی نیست.

فرغت: از دهه شصت میلادی جمعیت کل دانشجویان در سراسر دنیا ۱۶ میلیون نفر بود و حالا به ۱۶۰ میلیون نفر رسیده است و جوامع بشری به اهمیت این موضوع پی‌برد‌ه‌اند

نگهداری، صداقت بهسازی محوطه دانشگاه به دلیل کمبود بودجه‌های عمرانی و آسفالت نبودن مسیر دسترسی به دانشگاه را از مهمترین مشکلات دانشگاه پیام‌نور نی‌ریز خواند.

دکتر مسعود نصیری‌نژاد که پیش از این رئیس نظام پزشکی نی‌ریز بود با استقبال از راه‌اندازی رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی گفت: «نه تنها این رشته‌ها برای خود دانشگاه مفید است بلکه برای درمان و اقتصاد شهر هم می‌تواند مفید باشد و سطح آموزش را در بیمارستان بالا می‌برد.»

یکی از متخصصان با تجربه نی‌ریزی هم اظهار کرد: «این اقدام، حرکت خوبی است. به یاد دارم که ۸ سال پیش پیشنهاد راه‌اندازی دانشکده پزشکی و پیراپزشکی در سفری که به تهران داشتیم، مطرح شد. در آنجا با همکاری دکتر حمیدرضا جمشیدی به وزارت بهداشت رفتیم اما به یک شرایط ویژه و هیات علمی خاصی نیاز بود. در ادامه و در سفر هیات دولت و وزیر ارشاد به نی‌ریز هم بار دیگر مطرح شد اما عملاً مسکوت ماند.»

دکتر محمدعلی خیری با بیان اینکه با شرایطی که وزارت بهداشت دارد تصویب رشته‌های پزشکی بسیار سخت است، گفت: «اما تصویب رشته‌های پیراپزشکی امکان‌پذیر خواهد بود.»

وی افزود: «برای رسیدن به این امر باید کمیته‌ای در نی‌ریز و تهران تشکیل شود و کمیته نی‌ریز تعداد دانشجوی مورد نیاز، ظرفیت فضای آموزشی در شهرهای دیگر و رشته‌های مورد نیاز را مورد بررسی قرار دهد و در کمیته تهران که افرادی همچون دکتر مسعودی نماینده مجلس و دکتر جمشیدی می‌توانند عضو آن باشند، پیگیری کرد. به نظر من رشته‌هایی را باید تصویب کرد که در استهبان وجود نداشته باشد به عنوان مثال پرستاری و مامایی در این شهر وجود دارد.»

شهردار نی‌ریز هم با توجه به تأثیر دانشگاه‌ها و اهمیت آموزش عالی گفت: «در جوامع امروزی آنچه که باعث اقتدار یک نظام می‌شود مسائل نظامی، انرژی (نفت و گاز) و غیره نیست و مهمترین مسئله پرداختن به دانش و علم است. هر کشوری که در این زمینه بیشتر کار کند موفق‌تر خواهد بود.»

حامد فرغت افزود: «از دهه شصت میلادی جمعیت کل دانشجویان در سراسر دنیا ۱۶ میلیون نفر بود و حالا به ۱۶۰ میلیون نفر رسیده است و جوامع بشری به اهمیت این موضوع پی‌برد‌ه‌اند.»

یکی از اعضای شورای شهر نی‌ریز نیز با پرداختن به تاریخچه پیگیری دانشگاه علوم پزشکی گفت: «در دهه اول انقلاب راه‌اندازی دانشکده پزشکی به وسیله سازمان بهداری سابق فارس در دوره علی دیانت و کاظم‌نژاد که از آمریکا آمده بود مطرح شد و زمینش هم در شهرک انتظام مشخص شد و تابلوی آن نصب شد.

محمدرضا شاهمرادی افزود: «در زمان سفر دکتر ولایتی به نی‌ریز برای حضور در کنگره احمد نی‌ریزی بار دیگر شورای اسلامی شهر نی‌ریز این مسئله را مطرح کرد و از سال ۱۳۹۰ دانشکده پیراپزشکی در نی‌ریز به تصویب رسید و در دفترچه کنکور هم نام نی‌ریز آمد اما تلاش‌ها بی‌نتیجه ماند.»

رئیس شورای اسلامی شهر نی‌ریز نیز از جامعه پزشکی خواست تا برای رفع موانع قانونی با دانشگاه همکاری کند.

مسعود لایقمند گفت: «باید یک بررسی جامع و کاملی در مورد رشته‌های مورد نیاز نی‌ریز انجام دهیم.»

در ادامه، جلسه به صورت میزگرد ادامه یافت تا مسائل کاربردی‌تر مورد بررسی قرار گیرد. در پایان قرار شد جامعه پزشکی شهرستان نی‌ریز افراد توانمندی را که می‌توانند عضو هیات علمی دانشگاه شوند، معرفی کند.

انهای پیام/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۷۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشکده‌های مهارت برای تأمین نیاز صنایع دانشجو تربیت کنند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حاشیه برگزاری مراسم تکریم و معارفه رؤسای قدیم و جدید دانشگاه آزاد اسلامی گیلان، محمدعلی نادی خوراسگانی معاون تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی به همراه مجتبی ملکی چوبری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی گیلان و جمعی از مدیران این دانشگاه از قسمتی از شرکت تولیدی نوید مرغ گیلان بازدید کردند.

نادی در بازدید و نشست با مسئولان این شرکت تولیدی اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی دارای ظرفیت‌های بالایی در کشور بوده که می‌توان از این ظرفیت‌های در راستای رفع مشکلات جامعه استفاده کرد و در این باره دو مدل طراحی شد که نخستین مدلی که در حوزه مهارت دنبال آن هستیم ایجاد هنرستان فنی در جوار صنعت است که بتوانیم با آموزش مهارتی به مهارت آموزان، گامی را در کمک به رفع مشکل نیروی انسانی ماهر صنایع برداریم. به‌عنوان نمونه می‌توانیم با تربیت تکنسین درجه ۲ در صنایع از این نیروی تربیت شده استفاده کرد.

وی افزود: دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی باید تخصصی شود و پس از تربیت در این دانشگاه وارد بازار کار شده اکنون، دانشکده‌های مهارت قادر خواهند بود با توجه به نیاز صنایع به منابع انسانی دانشجو جذب کنند و به آنان آموزش دهند در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان می‌تواند با توجه به ظرفیت‌های بهینه‌ای که دارد نسبت به طراحی دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی به‌صورت تخصصی با توجه به نیاز استان و صنایع اقدام کند.

معاون تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد:‌ به‌عنوان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان با توجه به صنعت طیور استان و کشور، دانشکده تخصصی مهارتی طیور راه‌اندازی کند و پس از تربیت نیروی کار متخصص در این دانشگاه، آنان را وارد بازار کار کرده و نیاز استان گیلان به نیروی متخصص ماهر توسط دانشگاه آزاد اسلامی برطرف خواهد شد.

نادی تأکید کرد: با رفع موانع موجود اتفاقات خوبی در حال وقوع است و با رفع موانع، صنعت راحت‌تر می‌تواند از ظرفیت دانشگاه‌ها استفاده کند. تردد استادان در صنعت و تأمل با نیرو‌های مشغول به کار، می‌توانند باعث ورود اطلاعات جدید به شرکت شده و آموزشکده‌های تخصصی با توجه به نیازسنجی در استان، راه‌اندازی شود. باید خیال خانواده‌ها از محیطی که فرزندانشان در حال مهارت‌آموزی هستند، راحت شود و بدانند که در این محیط کارها، امنیت کامل کار برای فرزندان وجود دارد.

وی بیان کرد: مدارس عالی مهارت در دانشگاه آزاد اسلامی راه‌اندازی شد که با فراخوان در دانشگاه و جامعه یک مدرسه عالی مهارت افتتاح می‌شود و دوره‌های عالی مهارت به مدت زمان‌های خاص در این مدارس برگزار می‌شود تا نیرو‌های دوره دیده داشته باشیم که دانشگاه آزاد اسلامی پیشتاز در این مورد است.

معاون تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: جامعه با افزایش سطح سواد جوانان نمی‌تواند آنان را مشغول به کار کند؛ اما با آموزش مهارت می‌توان در اشتغال جوانان سهم داشت و بعضی از مهارت‌هایی که در مدرسه عالی مهارت منتقل می‌کنند سریعاً بازخورد دارد و می‌توانند جذب بازار کار و مشغول به کار شود و این مهم وقتی محقق می‌شود که باید مبتنی بر نیاز حرکت کرد و با نیازسنجی و معرفی رشته‌های مورد نیاز در تبیین و انتخاب رشته‌ها به دلیل جذابیتی که دارند نیازسنجی کنیم.

 نادی مطرح کرد:‌باید شبکه استادان رشته‌ها درگیر کار شوند با گفتمان استادان باید رشته‌های خود را در مدارس معرفی کنند با اعلام نیاز توسط جامعه، رشته‌های مورد نیاز فعال شوند و درباره جذب دانشجویان پیگیر باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آینده صنعت کشور نیازمند دانشجوی علمی و متخصص است
  • ضرورت بهره‌گیری از هوش مصنوعی و نانو فناوری در حوزه پزشکی
  • راه‌اندازی۶ دانشکده موضوعی جدید در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب در دانشگاه فنی و حرفه ای حذف شد
  • دانشکده‌های مهارت برای تأمین نیاز صنایع دانشجو تربیت کنند
  • همکاری علمی دانشگاه آزاد همدان با یک شرکت لبنی
  • راه‌اندازی رشته آسیب‌شناسی ورزشی و تمرینات اصلاحی در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • نشست سراسری مدیران، گروه‌ها و اعضای هیات علمی«گردشگری، میراث و شهرسازی»دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود - 2
  • نشست سراسری مدیران، گروه‌ها و اعضای هیات علمی«گردشگری، میراث و شهرسازی»دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود - 1
  • نشست سراسری مدیران، گروه‌ها و اعضای هیات علمی«گردشگری، میراث و شهرسازی»دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود